Blog Tutorial

Speed test your blog and improve loading time

Sabtu – 10-05-08 – Selamat Hari Ulangtahun Kelahiran Norz

Saya suka blog saya sekarang. Loading time 1.718s dengan 237.84KB! Sesekali Streamyx bertukar rupa menjadi SNAILmyx, lamalah sikit.

Saya menang berusaha meminimumkan masa untuk loading time di blog ini. Saya speed test blog dan berusaha membuang segala sidebar yang tak penting untuk improvekan loading time. Selepas saya bakul sampahkan beberapa lagi skrip dan object dalam blog , sekarang blog saya bersaiz 133.675 KB.

Klik sini untuk test blog korang > websiteoptimization.com. Kalau nak lagi canggih saya guna Firebug

Salah satu lagi cara untuk meminimunkan loading time, saya cuma letakkan 3@4 entri pada main page dan save gambar dalam format PNGs.

Ada kawan yang bertanya, apa pentingnya buat semua ini? Saya membaca lebih 20 blog sehari dan saya adalah pengomen yang aktif, jadi saya tak suka berkunjung ke blog yang terlalu berat dan mengambil masa terlalu lama untuk loading.

p/s – saya telah diraikan dengan sebiji cheesecake Hari Ibu . Terimakasih suami & anakΒ². i <3>

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

7 thoughts on “Speed test your blog and improve loading time

Comments are closed.