Gambar Pada Profile
Blog Tutorial

Gambar Pada Profile

Kepada kawan² yang ingin avatar mereka terpapar di blog  ini atau blog  lain yang mempunyai  gravatar, bolehlah sign up di gravatar.com
gravatar > globally recognized avatar, is quite simply an avatar image that follows you from weblog to weblog appearing beside your name when you comment on gravatar enabled sites. Avatars help identify your posts.

Daftar ye..saya ingin tengok avatar cun melecun kawan² saya di sini. Account is FREE, and all that’s required is your email address.

Gravatar diaktifkan dengan alamat email bukan alamat laman web ( blog ). Tak ada url blog pun boleh dapatkan gambar avatar setiap kali menulis komen.  Dengan satu akaun, boleh daftar beberapa email lain dengan gambar profile berbeza.

©kujie – post 12 Jun 2008 yang dikitarsemula dengan sedikit ubahsuai.

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

81 thoughts on “Gambar Pada Profile

  1. belum keluar lagi..testlah komen kt mana2 entri lepas register

    jgn lupa..letak email add yang digunakna masa register gravatar tu

  2. Betul..ramai yang tatau nak register gravatar
    kat blog ni dah ada tutorial dr thn 2008
    kalau org tak tanya, segan nak nak tegor suruh register gravatar tu…takut nak memandai²

    kalau ikutkan..tiap kali melawat blog org….ada beberapa part yang nak ditegur ( untuk kebaikan ) tapi takut sebab kalau tak kenal betul, bukan boleh main redah je rumah orang 😆

  3. 😛 😯
    Dah lama tak berkesempatan nak berbloging.. Bila menjengah semula, dah banyak perubahan kat sini.. Rasa ketinggalan pun ada bila datang sini.. Suka sangat dengan pelbagai info yang kak Kujie bagi. Terima Kasih, Kak Kujie.. 🙂

  4. hehehehehe…akak pun dah ado gravatar ek??? bagusss…semakin meriah blog akak yer… 😛

    Kujie ~ sebenarnya dah lama register..cuma tak letak gambo je..hahahah…

  5. yeay!!!
    jadik!!!
    nk test je tadik,tq mama..
    haa baru comel avatar tu hoho!!

    Kujie ~ hahahah..sukenya dia
    gambo cun dia keluar … 😉

  6. Mana contoh gambar avatarnya?.. x nak tnujuk ke? hehe..

    Kujie ~ lor…. tu pic tepi komen tu avatar la…

Comments are closed.