Rumahtangga

Menghadapi Perlakuan Buruk Si Dia

Rasulullah SAW juga bersabda “Siapa yang sabar menghadapi perlakuan buruk isterinya, Allah akan memberinya balasan pahala seperti yang diberikanNya kepada Nabi Ayub atas ketabahannya menghadapi cubaan dan sikap isterinya, manakala isteri yang sabar menghadapi perlakuan buruk suaminya, Allah akan memberinya balasan pahala seperti yang diberikanNya kepada Asiah, isteri Firaun.”

Petikan: Buku Mutiara Perkahwinan

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

24 thoughts on “Menghadapi Perlakuan Buruk Si Dia

 1. 1) isteri bersabar ngan suami yg main judi?
  err.. ni patut katok jer si laki tu… potong loan dia.

  2) Suami bersabar ngan isteri yg shopaholic?
  err.. ni patut amik balik kad kredit dia…

  dah saper nak pegang household financial management responsibility?

  nice post kak jie, so saper nak bersabar ngan pocket angkat tangan!!?
  Jom terjah post menarik dari Pocket ..368. KalauHati Nak..My Profile

 2. terima kasih kak…as a non-malay muslim i think this is the good thing that should be shared mostly to the people like us…all this while saya ingatkan hanya isteri sahaja yg perlu obey their husband without any guidance untuk para suami…rupanya God’s law itu memang lengkap-selengkapnya. Terima Kasih.
  Jom terjah post menarik dari DiDa ..Lust & LoveMy Profile

Comments are closed.