Projek Mega Self Adhesives
Peribadi

Projek Mega Self Adhesives

Kawan-kawan twitter pun risau bila saya jarang berkicau dengan mereka – ada yang tanya apalah projek offline sampai kesibukan TERLAMPAU tu…

Bukan besarkan reban ayam ye Cikgu Normah… walau pun ternak ayam waktu sekarang sangat kena masanya. Sesuai untuk bulan Ramadan dan Syawal.


Inilah projek mega saya – lipat baju lama dan simpan dalam plastik. Mungkin ada yang masih ingat bila saya tweet cari kedai yang jual plastikΒ self adhesives bungkus baju macam plastikΒ  waktu beli kain pasang (ada gam lekat sendiri ).

Ada awek Nilai3 tolong belikan. Baju lama dan baju anak-anak yang tak muat saya masukkan dalam plastik, gam cantik-cantik dan sedia untuk di hantar ke pusat pengumpulan. Boleh didermakan.

Idea encik suami supaya baju-baju tersebut dilipat dalam plastik cantik-cantik supaya kemas dan mudah untuk diagihkan. Terimakasih bang…. kalau nak bagi kat orang pun biar dalam keadaan yang elok, orang memandang pun nampak cantik dan orang yang menguruskan penghantaran pun mudah. Biasanya kalau letak dalam kotak, habis dipunggah-punggah bercampur macam kain buruk.

Baju kurung siap sepasang – tak adalah kain entah ke mana, baju entah ke mana. Di punggah ke sana ke sini pun tidak bergumpal seolah-olah pakaian terbuang.

Β©kujie – clearkan almari – makna tersirat – nak isi stok baru musim raya :lol:

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

52 thoughts on “Projek Mega Self Adhesives

  1. ye ke, ada ke
    kat mana Kak Jie boleh hantar baju2 tu utk orang di Kemboja
    kadang2 bukan apa….budaya dan iklim satu2 tempat yg tak sama dgn kita..mgkn baju kita kurang sesuai

  2. cari kat kedai buku kat kedai hardwark….3-4 kedai menjelajah tak jumpa

    tweet je…tak sampai 2 minit dah ada respon, mudah sungguh hidup πŸ˜†

  3. itulah…sayang sangat
    nak bagi org takut orang tak jaga macam kita jaga
    tapi simpan pun tak boleh pakai lagi

    kemudian teringat – kalau nak bagi orang, bagilah apa yang kita sayang πŸ˜†

  4. Tapi bila cikgu ingatkan pasal reban ayam, memang betul2 teringat waktu ini sesuai nak ternak ayam…:p

    Rasanya plastik tu boleh dibeli di kedai yang jual bunga-bunga dan alat2 menjahit , aksesori pengantin…benda remeh temeh yang cute miut tu.

    plastik tu dijual dalam jumlah 2 kilo..berat tu

  5. Betul tu…baju budak2 skrg bukan kotor sangat, main dalam rumah , tak macam zaman kita dulu2…..

    masih elok tapi dah tak muat.

  6. tujuan utama tu sebab nak derma kat orang… kemudian terfikir cara yang lebih tersusun dan kemas…tu yg letak dlm plastik

  7. Hahahaha…

    Mungkin di kl susah kita jumpa orang yang nampak miskin.

    Tetapi saya di johor, pergi sahaja mana-mana kampung, tanya mereka mahukah baju-baju terpakai ini, mereka berebut-rebut mahukannya.

    Tentang jual beli pula, memang susah mencari pembeli..

  8. boleh apply idea kak jie ni nanti..sekali tengok macam baju baru pulak πŸ˜‰
    Jom terjah post menarik dari tira hashim ..rambutanMy Profile

  9. mula-mula nampak gambar, hati berkata “wah banyaknya stok baju raya nak dijual”
    kak jie, saya pun ada baju yg dah asing-asingkan, tapi lom jumpa jalan nak hantar ke mana-mana.
    bagus juga idea ni.
    Jom terjah post menarik dari Bina ..Nikmatnya sihatMy Profile

  10. ingatkan besarkan reban ayam…nak join juga bisnes ternak ayam dekat raya ni, kan kujie.
    Rupanya bisnes mengumpul harta lama untuk disedekahkan. Bagus tu. idea hebat membungkus dalam beg plastik self adhesive. Hanya di Nilai 3 je ke? kalau kujie jual online plastik tu nak juga saya beli…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..melampias marah- makan goreng pisang panasMy Profile

  11. :mrgreen: btl juga idea suami kakJie ni ye, boleh praktikkan ni. Alaaa jauh pula nak cari plastik tu, sampai nilai 3 πŸ˜€
    Jom terjah post menarik dari ch@ ..AwardMy Profile

  12. betul tu….rasanya kalau simpan dalam plastik takdelah bau hapak… wangi berkekalan sebab tertutup….

    lepas tu yang dapat tu kurang2 rasa macam dapat baju baru plak sebab berbungkus…. walaupun sebenarnya adalah baju lama….
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Bicara Hadis – Asas Binaan IslamMy Profile

  13. ko ingat kak jie blogger selebriti , jual baju sendiri ada org nak beli…. πŸ™„

    baju anak2 tu elok , ye lah budak2 zaman skrg bukan main lopak main seluk

    pernah bagi kat orang Asli di Cameron Highland

  14. hehehe… itulah sebab cari plastik gu susah juga
    pergi kedai buku, kedai baran2 plastik
    rupanya kt Nilai3 ada byk, berbagai saiz πŸ˜†

  15. Huh.. Nasib kak jie dermakan. Sesetengah orang yang saya pernah jumpa, baju-baju yang dah tak muat, mereka bakar terus. Aduhai.

    Kalau asap pembakaran tu bagus tak per. Ahaks…

    Selain derma, i think kita boleh jual di bundle. Huhuhuhuh

    Datang duit jugak kan. Miahahahaha

    (gila duit pulak)
    Jom terjah post menarik dari A-Y-I-E ..Saya tak mahu bekerja jika sudah berkahwinMy Profile

  16. itu baju kak jie dgn abang, baju anak-anak dalam almari lain..hahaha….baju2 tu ada yang sejak kahwin tapi tak boleh pakai…terlebih telan mauripan..kembang bermangkuk-mangkuk πŸ˜†

  17. tu dia, jgn isi stok baru sampai penuh sudahlah. dh tgk rupa kak jie lagu mana kt blog kak ina, entry gengblogger dia

Comments are closed.