Hi – Tea Raya
Peribadi

Hi – Tea Raya

meriah sambut raya bersama jiran

Ini aktiviti kejiranan saya.  Kebiasaan minggu kedua selepas Aidilfitri kami akan saling kunjung mengunjungi sesama sendiri di waktu petang.  Lebih kurang macam hi-tea raya , ,minum petang sambil beramah mesra bersama kawan-kawan di kejiranan.

Biasanya kami bermula selepas jam 2.30 petang , selepas semua urusan menghantar anak-anak ke sekolah selesai. Sementara suami akan pulang kerja petangnya.

Beberapa tahun dahulu, aktiviti berselawat dan membaca doa di majlis macam ini akan dihadiri antara 20-30 jiran tetangga bersama anak-anak kecil masing-masing.

raya menziarah jiran

Semalam kami kunjungi 5 buah rumah. Hari ini giliran rumah saya pula….

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

16 thoughts on “Hi – Tea Raya

  1. mee kari ?? wow..sedapnya juadah..

    aktiviti kejiranan camni memang patut dijadikan amalan berterusan bukan hanya di kampung-kampung tapi di bandar-bandar pun sepatutnya..dan biar ianya diteruskan hingga generasi pelapis..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Entri yang terlalu lucahMy Profile

Comments are closed.