Motivasi Pagi Jumaat
Motivasi

Motivasi Pagi Jumaat

Abdul Malik bin Marwan pernah berkata: “Wahai rakyatku! Bersikap adillah kepada kami! (Bagaimana mungkin) kamu mahukan dari diri kami seperti yang dilaksanakan oleh Abu Bakar dan Umar, sedangkan kamu tidak pun melaksanakan apa yang mereka (rakyat Abu Bakar dan Umar) amalkan?”

Lebuhraya Pantai Timur

Pemimpin yang baik itu sebenarnya dilahirkan daripada masyarakat kebanyakan iaitu kalangan kita sendiri. Sepatutnyalah peribadi yang baik itu terbentuk daripada diri setiap individu, diikuti peringkat keluarga dan seterusnya kepada masyarakat yang akhirnya menyumbang dalam pembinaan sesebuah negara.

Jadi hendaklah kita mula membina sesebuah negara yang baik itu dengan mula mengubah diri kita terlebih dulu. Maka hendaklah kita sentiasa bermuhasabah dan berusahalah untuk memperbaiki diri kita dari semasa ke semasa.

– Nawawi Subandi ( BH Online )

©kujie – bermula dari diri sendiri , bukan orang lain

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

11 thoughts on “Motivasi Pagi Jumaat

  1. Apabila seseorg itu berjaya memimpin, ini b’makna dia b’jaya m’pengaruhi angota2 lain dlm organisasi. Kebolehan m’pengaruhi dtgnya dari kuasa yg ada pada jawatan yg disandang dan kuasa yg ada pd peribadi dalaman individu itu sendiri 🙂
    Jom terjah post menarik dari mekar ..Restoran Sari RatuMy Profile

Comments are closed.