Lokasi Kini – Empangan Puah Hulu Terengganu
Peribadi

Lokasi Kini – Empangan Puah Hulu Terengganu

Edit 02/01/2015 :  Minggu ni viral kat Whatsapp tentang punca banjir di Kelantan disebabkan projek Kenyir 2 ( Projek  Hidroelektrik Hulu Terengganu Tasik Puah ) – baca info lengkap di sini untuk menjawap tuduhan tersebut di sini – Kenali Empangan Kenyir 2 – Empangan Puah & Empangan Sungai Tembat

 

Kami sekarang berada di kawasan Tasik Kenyir atau secara tepatnya di Projek Hidroelektrik Empangan Puah, Hulu Terengganu. Tempat ni terletak lebih kurang 30 KM dari Jeti Pengkalan Gawi Tasik Kenyir atau 70KM dari simpang Ciku Jalan Gua Musang – Kuala Krai.

Dalam perjalanan, kami singgah di Cameron Highlands.  Berehat dan bawa Mummy Julie, Kakak Alice dan Encik Melati keluar sedut udara segar dan nyaman.

Waktu ni kami berhenti di masjid sebelum Lojing jam 5:30 petang dan bacaan suhu 18°c.  Suasana berkabus dan berangin.

 

 

1

 

 

2

Nasib baiklah sepanjang perjalanan anqk-anak bulu ni tak banyak ragam.

wpid-img_20141202_202700.jpg

 

Esoknya buat BBQ birthday Along. Dah 22 tahun dah.

wpid-img_20141203_143712.jpg

 

Macam engineer  melawat tapak projek! Kawasan ini adalah ‘Puah Intake’ yang akan mengalirkan air ke turbin janakuasa.

Ada.banyak gambar, balik.nanti saya upload. Sekarang update via mobile yg terhad.

Nota : HTP dah boleh guna internet mobile data, terima kasih Celcom walaupun nyawa nyawa ikan loadingnya.  Sekurang-kurangnya tidaklah terputus terus hubungan dengan orang di luar.

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

19 thoughts on “Lokasi Kini – Empangan Puah Hulu Terengganu

  1. Salam Kujie. Insyaallah hari ni bertolak dari KT ke Tronoh. Jalan KB-Aring-CH-Simpang Pulai kereta bukan pacuan 4 roda boleh lalu tak sekarang ni?

Comments are closed.