Adamaya – I’m Not Single
Live Blogging

Adamaya – I’m Not Single

Slot Akasia Na O Mei dah habis. Saya tengok episod akhir Na O Mei, tapi tak best pun. Ending yang tak berapa berkesan. Cara Arman melamar Na O Mei dengan kad besar tu langsung tak berkesan menyentuh jantung hati..

Cuti-cuti ni ada banyak masa melayan TV. Baru tengok 2 episod Adamaya – kisah cinta tiga segi antara Lisa Surihani ( Maya ), Hussein Ruffedge ( Adam ) dan Faizal Usop ( Dani ) .

Adam berkahwin dengan Maya atas pilihan keluarga dan kemudian ‘bersegi’ pula dengan Dani .   Kisah cinta pasangan berkahwin muda.

Adamaya drama arahan Feroz Kader ini ‘didramakan’ dari filem I’m Not Single arahan Pierre Andre, cuma yang kekal adalah Lisa Surihani untuk watak Maya . Watak Adam dan Dani dalam filem I’m Not Single dipegang oleh Farid Kamil dan Awal Ashaari.

OST I’m Not Single – Yang Terindah nyanyian Dakmie masih lagi menjadi OST Adamaya.

Ost Adamaya – Yang Terindah – Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Bolehlah tengok untuk isi masa petang-petang sambil lipat kain…

Trivia


Dakmie
Nama Penuh : Azmee Bin Abdul Manaf
Tempat Lahir : Negeri Sembilan
Kerjaya : Pemuzik, Penyanyi
Kemahiran : Main Alat Muzik
Sumber : sinema malaysia

  • Hussein Ruffedge adalah juara Sehati Berdansa musim ketiga bersana isterinya Nana ( Noor Diyana Mohammad).
  • Faizal Yusop adalah bekas suami Nana ( Siti Nordiana )

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

80 thoughts on “Adamaya – I’m Not Single

  1. Pingback: ADAMAYA sana sini orang bercakap | Denaihati
  2. best sgt cite ni tp dani tu dah ada ank pun masih nak menggatal kalu aq jumpa mamat tu siap la dia ngan aq

  3. geram tgk dani 2…….eeee………tp cite ni mmg best gile…….. :smile

  4. hai..bestlah cita nie..dengan lagunya yang romantik dan menyentuh jiwa..bestlah…untuk pasangan yang telah bercinta dan memdirikan rumah tangga…pegangilah lagu ini dan terus lah menyintai dia kerana dia ada segalanya untuk kita..

  5. satu je….

    kalo aku jumpa Dani kat luar…compom aku langgar je…
    geram giler tengok perangai tak reti bahasa dia tu…

  6. Pingback: PUTRAROCKER (DOT) COM » Blog Archive » Download Lagu Dakmie – Yang Terindah
  7. paling syiok dengar lagu latar dier..perhhh…memang layan la..hehe
    .-= student´s last blog ..Kisah Arnab dan Kura-kura =-.

  8. best giler citer nie…sayang kalau termiss.. 😉
    tapi anak saper yg jadi amani tu??? comel giler…

  9. shukerrr cgt2..dis storie…mmg gempak abish laaa….he3…gandingan hussin n lisa mmg mantoppp..he3……sma pdn sma cntik…mke dis sori hottt,,,he3

  10. 😉 Cerite biasa2 jer… Lagu Terindah yang paling cool di halwa telingaku. Betul3

  11. Salam kenal.

    A’ah..mmg citer ni best… komedi romantik..
    seronok tgk..

    bang Dakmie, mintak pinjam gambar ye..saya nak review dlm blog saya..

    tq

  12. waaahh..mmg best arr cta nih!!!ska lisa surihani….sweet sgt lakonan dier…faisal pnya actng pun ok ape..lawak jgk kdg2 dgn skap gelojoh dier..hahahha…btw ada sp2 yg thu x kt mn lokasi chalet yg mcm bntuk 3 segi 2???best arr tgok…

  13. ADAMAYA mmg best layan petang2 setelah petang seharian struggle untuk lakukan aktiviti yang sepatutnya buat as a human hehe…
    Jom kita layan ADAMAYA walaupun adaptasi dari I’m not Single tapi ia tetap ada intipati tersendiri… 😉

  14. sy pun tgk citer tu masa episod pertama, tapi tak der tgk sepenuhnya…mcm kelakar skit2
    .-= mijie´s last blog ..Ringkas sahaja =-.

  15. layan gak 2-2.. mmg ending na o mei tak syok langsung.. lau saya, malu je lamar org depan mak ayah camtu.. huhuuu..

    tak tgk i’m not single, tapi tau la citer camner.. patut la awal2 tgk adamaya ni cam de sama dgn citer tu.. mmg sama pun ek.. hahaa
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Fenomena Digital =-.

  16. nasib baek bukan arahan pierre..huhu
    .-= yoy´s last blog ..Kisah Aku dan Resdung. =-.

  17. dahsyat lah… ost tu lah yg saya nak cari.. waduh..thanx kak jie..
    .-= Hafiz Mohd´s last blog ..Life Without Phone =-.

    1. mmg pucuk dicita..ulam mendatangla kan? kak jie mcam tau2 ajer.hehe
      .-= hafizmd´s last blog ..Negeri Sembilan Juara Baru Piala FA =-.

  18. kdg2 bila sampai rumah awal, layan jugak cerita Adamaya nie..
    .-= Nadri´s last blog ..Anai-Anai & Al-Quran =-.

    1. samela kite en nadri..sampai jer rumah..wife terus “terkam” tv.. 😯
      .-= hafizmd´s last blog ..Negeri Sembilan Juara Baru Piala FA =-.

  19. xleh nk tgk..huhu..keje2..adess…kn d.load la kowt…huhuhu
    .-= eiyda´s last blog ..eiyDa:: Tips elakan diri dari TErbuncit :: =-.

  20. apa yg pling best bg org muda mcm saya kalau bukan cerita seperti ini..hehehe..

  21. oooo drama ni asalnya dari i’m not single ke… mcm menarik…
    na o mei saya jarang tgk. tp bila tau ending dia x best, malas terus nk tengok..
    .-= Amir´s last blog ..Kempen Cegah Pembuangan Bayi: Kami Prihatin Dilancar =-.

  22. Kak Jie tau tak kenapa cerita ini nampak okay bagi saya?
    Sebab Lisa tidak digandingkan dengan Farid Kamil. Sebab dah terlalu klise mereka berdua ni.

    Alang filem yang baru ni pun dia berdua lagi… alahai…

    p/s: nanti takut penonton jemu.
    .-= rohaizad´s last blog ..Moppy. =-.

  23. Adamaya best !! =D
    .-= MrRollies´s last blog ..100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia 2010 =-.

Comments are closed.