Pakej Astro Naik Harga Tak Sah
Isu Semasa

Pakej Astro Naik Harga Tak Sah

Datuk Sri Rais Yatim kata, notis kenaikan harga langganan Astro tidak sah kerana tidak mendapat kebenaran dari Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) terlebih dahulu menurut sumber bernama online.

Baru-baru ini Astro mengumumkan pelarasan pakej bermula 11 Julai 2011. Ada pelanggan yang mengalami kenaikan sekitar RM1 hingga RM15 sebulan, ada pula yang menikmati penjimatan RM4 hingga RM14.95 sebulan.

Astro adalah pilihan, kalau mampu bolehlah langgan.    Kalau tak, dok dendiam.

Tapi kalau dah beli tv LED LCD 42″, tak kan nak tengok siaran berbintik².  Kawasan berbukit hulu jin bertendang macam kat tempat saya ni memang susah nak dapat signal.  Alasannnnn…………………! :mrgreen:

Tapi , entah kenapa saya rasa seperti……..♫ yang terindah hanyalah sementara…..♫

Korang rasa?
Korang nampak tak… nampak tak?
Budaya Malaysia… buat dulu, belakang kira!

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

62 thoughts on “Pakej Astro Naik Harga Tak Sah

  1. Serupa Mijie di atas tu. Masih belum ada keperluan dan siaran lain masih jelas. Walau suami pernah beria-ia nak langgan, saya perlekehkan dengan katakan boleh hala duit tu belanja pampers anak ke, makan ke…Saikologi. Setakat ni dia termakan.

    Namun saya nampak di sini ialah ada sebahagian pengguna bakal tertindas. Sama rasanya jika bayar tol lepas tu sangkut dalam kesesakan lalulintas. Hujan jer siaran tergendala…Orang Astro cer citer..

  2. tak sah maknanya takleh naikkan ker? astro ni mcm dah terbalik pulak.. golongan org yg tinggal kat kg ngan pedalaman lbh memerlukan sbb susah nak dpt signal..

  3. pd pandangan saya macam ade konspirasi je
    mula-mula block website file sharing
    pendownload tegar sukar cari bahan
    bertukar kepada langgan Astro
    lepas tu Astro pulak naik
    tak boleh nak lari

  4. ada masalah utk ubah package
    sebab nama suami…dulu boleh buat online
    skrg tgok dah tak boleh

    nnt nak cuba tgok sekali lagi

  5. ada betulnya kata kakjie tu… buat dulu belakang kira…

    sampai pihak yg kat atas2 pun sama jek…

  6. makanya, tepuk dompet, tanya diri sendiri…nak ke tak nak…lau tak nak..duk diam2 jerlah..hehe

    apa2pun, kalau betul tak sah, harap menteri terbabit amik bahgianlah…buat apa yg patut…

    pssst..setuju ngn kak jie, budaya buat dulu, tindakan belakang kira, sbb ape? sbb mereka tahu, mereka ada ‘cara’ nak senyapkan tindakan yg kendian tuh 😯
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Wordless Wednesday 1My Profile

  7. hmm .. rata-rata komentar yang tak minat tgk tv. saya suka tgk movie, TLC, dan rancangan masakan diva channel. huhuhu. naik rege lagi ke? 🙄 hmm.. beli satelit sendiri la.. lagi murah dan takde yuran bulanan. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Effa ..Wordless Wednesday!My Profile

  8. astro ni memang gambar clear, tapi time hujan tak leh tengok jugak… walaupun hujan tak kerap tapi rugi la kan sebab dia berbayar…

    lepas tu kena tengok 24 jam, kalau tak rugi jugakan sebab dia berbayar…

    jadinya saya tak rajin tengok tv, asyik layan tenet jerk, maka astro tak payah pun tak pe, broadband kalau tak de mati kering pun boleh… huhuhuhuhuhu…
    Jom terjah post menarik dari shay ..Wordless Wednesday Minggu Ke Tiga…My Profile

  9. betul la kak jie..ramai juga yang subscribe astro sebab nak gambar clear..tapi Bb tak de astro..duk rumah bujang..tak perlu..lagipun Bb kurang minat tengok tv pun.. 😉
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Back in ActionMy Profile

  10. Saya rasa sangat gembira dapat menolong orang susah (ayat penyedap hati). Astro dalam kesusahan. Dia terpaksa menanggung segala-galanya sendirian. Kalau dapat bantuan dari sorang dua macam saya kan mengurangkan bebannya.
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Rakyat Malaysia Tidak PatriotikMy Profile

  11. astro memang pilihan tapi kadang-kadang rasa macam tak berbaloi pula dengan pembayarannya…

  12. Saya dah upgrade package saya ke Super Package 1. Jimat sikit sebab selepas kenaikan harga pakej, bayaran monthly saya akan jadi lebih dari RM160++. Agak xtahan lor..pakai 42″ lcd, takkan la nak tengok tv percuma kerajaan je :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari zharmin ..7 Blog Paling Kerap Dilawati 2011My Profile

Comments are closed.